In opdracht van De Jong Zuurmond is een verkennend waterbodemonderzoek uitgevoerd van de Amertak. Aanleiding hiervoor waren de door Rijkswaterstaat voorgenomen baggerwerkzaamheden in de Amertak na meldingen over moeilijkheden met de watergangdiepte.

Amertak deelgebied1 websiteTer voorbereiding van het werk is de waterbodem van de het relevante gebied in de Amertak onderzocht. Het doel van het onderzoek was het bepalen van de milieuhygiƫnische kwaliteit van de waterbodem in het kader van de voorgenomen baggerwerkzaamheden.

Het onderzoeksgebied bevindt zich ten zuidwesten van Geertruidenberg, Noord-Brabant. De watergang van 3 km lang en 30 m breed, is verspreid binnen de gemeentes Geertruidenberg en Oosterhout.

Met dit waterbodemonderzoek is de milieuchemische kwaliteit van het vrijkomende materiaal vastgesteld. Het uitvoeren van aanvullend onderzoek werd niet noodzakelijk geacht. Op basis van de toetsingsresultaten conform het Besluit bodemkwaliteit is de baggerspecie ingedeeld in klasse A.

 

 

 

 

- ANS - december 2018-

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com